Омуртаг ще има вода... 9 часа 18.10 | 15:57

Жителите на града от няколко са на сухо

От Кремена Бедерева

Вода в градската водопреносна мрежа на Омуртаг беше пусната в 14.00 часа, като водоподаване ще има до 23.00 часа. Това беше съобщено от "ВиК” на срещата, свикана от Областния управител Емел Расимова с представители на протестиращите от Омуртаг, кмета Неждет Шабан и ръководството на водоснабдителното дружество, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Търговище.

На нея присъстваха петима от организаторите на протеста, чието основно искане е в Омуртаг да има вода. Те настояват да се намерят виновните за проблемите с проекта за допълнително водоснабдяване от язовир Ястребино.

Представиха и копие от сигнала, който ще внесат до Главния прокурор Сотир Цацаров. На срещата, която продължи повече от 2 часа, представителите на протестиращите изнесоха свои данни за недобра организация на работата, липса на информация за графика за подаване на вода и други.

Кметът на Омуртаг, Неждет Шабан, им предостави копие от материали по проекта за Ястребино и строящата се в момента помпена станция. Общината праща свои служители за контролни обходи по трасето и в града при пускане на водата, за да се следи тя да стигне до всички улици и блокове.

Зам.-управителят на "ВиК” Георги Пашов ги запозна с ремонтните дейности и състоянието на трасето от 42 км, което е строено още през 1974 г.

Водещи

Най-четени