Пресата в Полша: Модата да се почива в България се завръща 02.05 | 23:02

Пред полските туристи ни рекламират с море, минерални извори и спа

От iNews.bg

" България е много добре известна дестинация сред полските туристи дестинация. Страната се свързва с красиви плажове и релакс на достъпна цена. В продължение на много години тя е една от най-популярните дестинации за отдих на полските граждани. Модата да се почива в България се завръща заедно с развитието на туризма, а сред най-често избираните от поляците курорти са Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна. Малцина обаче осъзнават, че това не са единствените места, които заслужават внимание. След Исландия, България се нарежда на второ място в Европа по брой на минерални извори”. Така рекламира нашата страна като добро място за отдих Wirtualna Polska, цитирана от Фокус.

В България бликат около 1600 извори, които се използват предимно за лечение в санаториуми и спа центрове. Богатствата на някои от тях са оценени още по римско време – останки от древни сгради все още могат да се видят на много места. Едно такова място е един от най-старите градове в страната - Кюстендил, където римляните още през 5 век пр.н.е. са създали спа Пауталия.

 

Трябва да се обърне внимание и на град Поморие, който е единственото място (освен Черно море), от където се добива лечебна кал с минерален произход.

В своята публикация Wirtualna Polska подробно разглежда къде туристите, избрали България, могат да се възползват от горещите извори и лечебната кал. Водещо място сред описаните дестинации заемат Св. Константин и Елена, Павел баня, Чифлик и Хисаря.лечебната кал. Водещо място сред описаните дестинации заемат Св. Константин и Елена, Павел баня, Чифлик и Хисаря.

Водещи

Най-четени