Опасно предизвикателство от мрежата: Деца лягат върху пешеходни пътеки! 26.08 | 16:59

Само по себе си деянието е нарушение на Закона за движение по пътищата, обясни ст. инсп. Галин Георгиев, началник група „Пътен контрол“ при Районно управление – Горна Оряховица

От iNews

Мерки за предотвратяване на инциденти, породени от тик-ток предизвикателства сред подрастващите предприема Областна дирекция на МВР – Велико Търново. От пресцентъра на МВР уточняват, че са провокирани от публикации в интернет пространството на подрастващи, провокирани от изключително опасни игри в социалните мрежи – снимки на деца, легнали върху пешеходни пътеки.

Зам.-директорът на ОД на МВР – Велико Търново комисар Христо Христов поясни, че още преди дни на всички патрулиращи полицаи и районни инспектори е разпоредено да обръщат специално внимание на местата, които привличат децата за подобни екстремни преживявания и при констатирани подобни случаи да реагират незабавно, както и да уведомяват съответното полицейско управление - дежурната част и инспектор детска педагогическа стая за вземане на последващо отношение.

"Само по себе си деянието е нарушение на Закона за движение по пътищата и предвижда административна санкция", обясни ст. инсп. Галин Георгиев, началник група "Пътен контрол" при Районно управление – Горна Оряховица.

Местната полиция призовава родителите да говорят се децата си, да им обясняват за опасностите, които ги дебнат в интернет, както и че подобни "игри" може да са привлекателни, но последиците от тях не са никак забавни и остават травми за цял живот, често имат и необратими последици.

Водещи

Най-четени