Гръцки кметове и хотелиери искат отваряне на всички гранични пунктове с България 19.06 | 12:59

Медиите силно критикуват правителството за опашките на ГКПП „Промахон“

От iNews

Кметове и хотелиери в Гърция искат отваряне на всички гранични пунктове с България. Гръцките медии силно критикуват правителството за опашките на ГКПП "Промахон", съобщи БНР.

Местната власт в Северна Гърция настоява за отваряне на всички гранични пунктове с България.

Централните телевизионни медии в Гърция всеки петък са с директни репортажи от "Промахон". Журналистите показват километричните опашки на влизащите туристи от България.

"Това е срам за гръцкия туризъм и за страната", коментира телевизия "Опън".

Друг репортаж припомня, че на най-натоварения граничен пункт работят само три ленти за влизане на леки автомобили и туристите са принудени да чакат повече от 3 часа, за да преминат границата.

Телевизия "Антена" информира, че вчера е имало устно нареждане на началника на полицията, проверките да се извършват по-бързо, но това е довело до облекчаване на трафика само за няколко часа.

Медиите задават въпроси директно към министъра на туризма защо не се отвори граничен пункт "Илинден-Ексохи", което ще облекчи натоварването на "Кулата-Промахон".

Обръщение към правителството за незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България изпратиха областни управители, кметове и съюза на хотелиерите.

От днес Гърция позволи влизане на туристи от държавите с ниска степен на заразяване с коронавирус само с негативен резултат от бърз антигенен тест. България е сред тези страни.

Водещи

Най-четени