Солени глоби за пияниците в Слънчев бряг 22.02 | 21:12

Местният бизнес иска 500 лв. глоба за колабиращите в градинките на курорта

От iNews.bg

Слънчев бряг ще се опита да изчисти имиджа си на пиянското сборище на европейските младежи. Най-големият ни морски курорт вече години се бори с масово вилнеещите по барове и дискотеки и след това повръщащи по алеите, градинките и където им попадне за ужас на останалите гости. Местният бизнес обаче иска да се справи с проблема, да прекрати своеволията на младежите, да затегне дисциплината и да изчисти имиджа на комплекса. За целта той е изготвил няколко предложения, които да бъдат въведени в най-близко бъдеще.

Една от основните идеи на местния туристически бранш е въвеждането на солени глоби за неспазващите правилата за поведение в Слънчев бряг. От Регионалната туристическа камара в Бургас ще поискат от МВР да вкара възможност за глоби за мъртвопияните в курорта, съобщава "Дарик”. Така например, ако някой падне и започне да се влачи по алеите в курорта, да трябва да плати санкция в размер на 100 лв. или 50 евро. Ако пък пиян турист колабира в градинка или някоя от зелените площи в комплекса, да му бъде налагана глоба от 500 лв. или 250 евро, иска бизнесът.

"Никой не може да ни убеди, че западноевропейците са се научили на ред и дисциплина само по пътя на убеждението. Необходими са по-строги мерки", категоричен е председателят на Управителния съвет на туристическата бизнес организация Иван Иванов. Според него това е правилната посока, по която Слънчев бряг трябва да поеме, за да изчисти имиджа си като алкохолна дестинация.   

Водещи

Най-четени