Търсят се нови концесионери за три плажа 27.11 | 16:52

Кабинетът откри процедура за „Крайморие”, „Приморско-юг“ и „Лозенец“

От iNews.bg

Министерският съвет открива процедури за възлагане на концесия за морските плажове "Крайморие” в община Бургас, "Приморско-юг" в община Приморско и "Лозенец" в община Царево. Целта е обезопасяване на плажовете и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесиите. Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж "Крайморие" е 47 232 лв. без ДДС, за плаж "Приморско-юг" – 109 747 лв. без ДДС и за плаж "Лозенец" – 141 139 лв. без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове- обект на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Трите морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Водещи

Най-четени