Криза за спасители по морето 09.05 | 09:33

Най-голям се очертава проблемът с водните спасители за т.нар. неатрактивни плажни ивици

От iNews.bg

На прага на активния летен сезон безопасността на част от плажовете по Южното Черноморие остава под въпрос. Проверка на NEWS7 показа, че много концесионери на ивици не могат да осигурят водни спасители.

Най-голям се очертава проблемът с водните спасители за т.нар. неатрактивни плажни ивици.

Концесионерът на плажа в бургаския квартал "Крайморие" Димо Павлов е силно притеснен, че ще успее до 1 юни да осигури достатъчно спасители. Конкуренцията със Слънчев бряг е непосилна за него. За да успее да привлече млади хора, концесионерът на плажа в Крайморие освен заплатата, която е между 600 и 700 лв., поема и разходите за нощувки и храна. Въпреки това желаещи няма.

За разлика от малките плажове, по-големите вече са успели да обезпечат ивиците си. На плажа в Бургас са назначени първите обходни двойки, които започват работа от 15 май.

За миналата година курсовете за водни спасители, организирани от БЧК-Бургас са преминали 133 младежи, като 1/3 от тях са за море.

Добрата подготовка на нашите спасители обаче се оказва и една от причините, след като завършат курсовете да търсят по-добре платена работа в чужбина.

Водещи

Най-четени