Нови началници на Трето РПУ и Икономическа полиция в Пловдив 08.06 | 18:18

Шефът на Областната дирекция ст. комисар Йордан Рогачев продължава да е в болнични

От iNews

Венелин Костов е новият началник на Трето РПУ, съобщава TrafficNews. Костов идва от "Вътрешна сигурност", но преди това беше началник на Криминална полиция в същото районно и познава както състава, така и проблемите в района.

Трето районно остана без ръководство, след ареста на началника Самуил Хаджиев, който има няколко тежки обвинения. Венелин Костов има дълъг стаж в системата на МВР, минал е през всички стъпала в йерархията. 

С нов началник е и Икономическа полиция. Секторът вече се оглавява от дознателя Славчо Алексиев. Досегашният началник Атанас Бочев близо половин година беше в болнични. Временно изпълняващ длъжността бе Георги Буюклиев, който остава началник сектор "Данъчни престъпления". 

Рокади има и в две други пловдивски районни управления. От следващата седмица Николай Кирков, който оглавяваше Шесто районно, ще ръководи районното в Труд. Контролът над район "Източен" e поет от досегашният началник на РПУ Първомай Васил Костадинов.

Директорът на Областната дирекция ст. комисар Йордан Рогачев продължава да е в болнични. Предложенията за нови длъжности на настоящият зам.-директор, който се ползва с доверието на слубежбия вътрешен министър Бойко Рашков - Петър Тодоров.

 

 

Водещи

Най-четени