След България, Лили потегля и на европейско турне 11.07 | 14:45

Примата на родната поп сцена ще изнесе концерти в Берлин, Мадрид и Милано

От iNews.bg

Едни от най-престижните зали на три големи европейски града - Берлин, Мадрид и Милано, ще посрещат почитателите на най-голямото име в българската поп музика - Лили Иванова.

На 1 септември в Созопол тя започва своето поредно национално турне, което след финала му на 25 октомври в зала 1 на НДК ще продължи и извън границите на България.

По време на всички концерти Лили ще изпълнява най-големите си хитове и песните от най-новия си безименен албум, който излезе преди броени дни и в някои от магазините вече е изчерпан. На сцената с Лили ще бъдат музикантите Ангел Дюлгеров (китари и цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов-Еко (бас китара и контрабас), Росен Ватев – ударни, и Орлин Цветанов – цигулка.

Концертите на Стария континент се подготвят от 10 месеца, а залите, в които ще се проведат, са едни от най-престижните в Берлин, Мадрид и Милано", обясни пред бТВ организаторът Николай Недеков.

През годините неведнъж е имало запитвания към екипа на Лили Иванова за гостувания във въпросните градове, а за реализацията сега помагат и местните български културни центрове, за които подобно събитие е своеобразен културен празник за родната диаспора.

"Има планове през 2018 г. турнето да продължи и в други градове в Европа, тъй като вече има направени покани", добави Недеков. Той подчертава, че концертите на Лили Иванова са нещо съвсем различно от това, което правят всички останали български изпълнители – участия в клубове и ресторанти. С Лили ще пътува екип от над 20 души.

Берлин – 3 ноември, зала "Темподром"

Берлин е голям сантимент за Лили, която през 80-те години участва няколко поредни години с невиждан успех в шоутата на "Фридрихщат палас", а през 1981 г. излиза и цял албум с нейни хитове, записани на немски език – Kein Film War Schoner носи името на една от песните ("Нямо кино"), на немски в плочата звучат също "Панаири",  "Детелини", "Хризантеми", "Стрелките се въртят", "Огън за двама"…

Сега, 36 години по-късно, Лили Иванова е първият български изпълнител, който ще изнесе концерт в "Темподром", втората по големина зала в Берлин след "Мерцедес Бенц Арена", обясни Недеков. По думите му достъпът до залата е доста строг, тъй като всеки изпълнител се подлага на предварително проучване.

Капацитетът за концерта на Лили е 3 114 седящи места. През годините залата е била домакин на изпълнители като Сийл, Ленард Коен, Джанет Джексън, Боб Дилън, Иги Поп, Крис Норман, Ким Уайлд…

Мадрид – 6 ноември, театър "Лопе Де Вега"

През 1968 г. Лили печели международния фестивал в Барселона с песента "Да вярвам ли", там излиза и нейна малка плоча, последвана от записа на няколко песни за Испанската телевизия.

На 6 ноември 2017 г. Лили ще пее в "Театро Лопе де Вега", една от най-емблематичните сцени в Мадрид с капацитет от 1445 места, която също за първи път ще бъде домакин на български изпълнител. На това място през 1987 г. са връчени първите награди "Гоя", а през годините там са представяни прочути мюзикъли като "Красавицата и звяра", "Мама миа", "Исус Христос суперзвезда", "Човекът от Ла манша" и др.

Милано – 6 декември, театър "Каркано"

Театро "Каркано" се намира на един от основните булеварди в Милано и е сцена на редица значими събития от 1801 г. С капацитет от 1000 души, концертът на Лили Иванова ще бъде най-голямото събитие на български изпълнител в Милано.

Вече има купени билети за концертите и в трите града, които са на цени между 44 и 98 евро, и се продават онлайн.

Водещи

Най-четени