Дете тормози цял клас. Родителите на бунт 24.11 | 13:11

Те не допуснаха в час децата си заради тормоз на техен съученик

От Кремена Бедерева

Родители на ученици от пловдивското училище "Братя Миладинови" не допуснаха в час децата си заради тормоз на техен съученик.

В края на октомври дъщерята на Светослав Савов се прибира вкъщи със спукано тъпанче на ухото. "Беше ѝ спукано тъпанчето с остър предмет по време на час от неин съученик, който е доста проблемен", обясни бащата на пострадалата Леа – Светослав Савов. "Госпожата ме извика да си взема теста по математика и той с едно пластмасово шишче ми бръкна в ухото", разказа и самата ученичка от 4Б клас.

Оказва се, че случаят не е единствен. "Това е някакъв тормоз, който може да се нарече и психически, и физически! Това са опити за заплахи, душене, вземане на предмети, бъркане в чанта", обясни Стоян Исов, който също е родител на ученик от този клас.

Цял месец родителите очакват проблемният ученик да бъде отстранен от училището. Вместо това от Регионалния инспекторат по образование вземат решение момчето да остане в същия клас под специалните грижи на психолози и възпитатели. Затова в понеделник родителите от целия 4Б клас отказват да пуснат децата си в училище.

"Санкции няма да има. Все пак знаете закона – когато детето не е в клас, му се пише отсъствие", коментира директорът на СОУ "Братя Миладинови" Румяна Петрова.

От Районната инспекция по образование уточниха, че крайното решение за изключване на проблемния ученик от училището трябва да бъде взето на педагогически съвет. Очаква се той да бъде проведен след два дни. Родителите на момчето отказаха среща с медиите.

Водещи

Най-четени