Боил Банов: Личният ми телефон го има всеки, да ми звънят, ако на някого откажат безлихвен кредит от 1500 лв. 12.05 | 11:30

"Културните навици у хората ще се възстановяват бързо. Хубавото е, че в нашата държава хората имат устойчиви навици да употребяват култура", каза министърът на културата Боил Банов

От iNews.bg

"С удоволствие ще отида на представление, тъй като мерките са изключително добри и няма причина за притеснение. Културните навици у хората ще се възстановяват бързо. Хубавото е, че в нашата държава хората имат устойчиви навици да употребяват култура.” Това заяви каза министърът на културата Боил Банов пред Нова тв тази сутрин.

Относно недоволството в културния бранш той коментира, че първите мерки са за най-нуждаещите се.

Именно затова е взето решение за пълна заплата за всички работещи в държавни културни институции. 3 минимални работни заплати с осигуровка са предвидени за свободните артисти с доход под 1000 лева на месец.

"Що се отнася до останалите свободни артисти и дейци на културата, може да се насочат към безлихвените заеми до 1500 лева на месец. Когато преди кризата си имал добри доходи, се предполага, че ще можеш да изплащаш такъв заем, а и е възможно да имаш заделени средства. Не е необходимо да си се осигурявал 6 месеца назад, за да вземеш такъв кредит”, обясни Банов.

Той заяви още, че всеки, на който му се откаже безлихвен кредит от 1500 лева, трябва да се обърне към министерството.

"Ние ще се обърнем конкретно внимание към всеки един случай. Дал съм личния си телефон на всички и могат да се свържат с нас.”

Ресорният министър за пореден път припомни, че зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Изискването важи и за открити, и за закрити помещения.

Водещи