Идеи за нови дестинации за културен туризъм 19.04 | 09:23

Във Велико Търново започва 9-то международно изложение "Културен туризъм"

От Кремена Бедерева

50 български общини и 21 държави от четири континента ще участват в Деветото международно изложение "Културен туризъм", което започва във Велико Търново и ще продължи до 21 април.

За първи път ще се включат и побратимените на Велико Търново градове в Гърция, Франция, Китай, Русия, Румъния, Малта и Сърбия, съобщи за БТА кметът на старата столица Даниел Панов. Тридневният форум е организиран от общината и от общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов", със съдействието на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

"На изложението, което се утвърди като една от най-мащабните прояви в България в тази област, ще бъдат представени нови дестинации за културен туризъм у нас и в чужбина", каза Даниел Панов. По думите му за първи път ще участва Националният исторически музей, който ще представи възможностите на бизнеса за подкрепа на културно-историческото наследство и природното богатство на България.

В дните на изложението е предвидена кръгла маса на тема "Градът като сцена - успешни практики за представяне на културното наследство". Част от форума е фестивалът за туристически филми "На източния бряг на Европа". В него ще бъдат представени 23 продукции в два модула - за документални филми и пътеписи и за игрални филми, снимани във Велико Търново.

Водещи

Най-четени