СПА центровете искат да отворят в петък и обещават да спазват стриктно правилата 30.03 | 11:15

Още при първия локдаун м.г. подписахме с държавата протокол за начина ни на работа, казва Сийка Кацарова

От iNews.bg

"СПА центровете бяха затворени за 10 дни за втори път, но ние сме наясно със сложната обстановка и сме солидарни с лекарите", каза в предаването на БНР "Преди всички" Сийка Кацарова, председател на Българския съюз за СПА и балнеотуризъм.

"Но пък СПА туризмът спазва много стриктно мерките и е достатъчно отговорен, още миналата година при първия локдаун подписахме с министъра на туризма и с главния държавен здравен инспектор протокол, по който да работим. Сега написахме пак писмо до министъра на туризма и до социалния министър, защото, ако затварянето продължи по-дълго, това ще е сериозен проблем. Кадрите в нашия бизнес не се създават за едни ден, ако ги загубиш, губиш и бизнеса си.

Затова настояваме за отваряне от 1 април. В Чехия и в Сърбия дори не са затваряли спа услугите.

Ние настояваме да работят тези сектори, които не създават опасност от разпространение на заразата, например парните бани няма да работят. Но от 1 април искаме да отворим при строго разписани правила", каза още Кацарова.

Тя посочи, че са успели да оцелеят благодарение на програмата 60/40. И добави, че очаква програмата да бъде продължена и след края на март.

В момента работят държавните бази за рехабилитация и базите по програмата на НОИ, а частните медикъл спа центрове са затворени, уточни тя.

Водещи

Най-четени