Нов поглед към картините ще предложат "таралежите" 31.05 | 07:34

Какво са подготвили в Клуб "Таралеж" за 1 юни

От Станимира Колева

Нов поглед към картините ще предложат за 1 юни, в Клуб "Таралеж". По повод Деня на детето възпитаниците на ателието по керамика към Младежки дом във Велико Търново са подготвили интересно дефиле.

В пърформанса "Да облечем картина" децата с ръководител Гергана Пенева ще рисуват върху хартия, след което ще се "облекат" в своите творби и ще се разходят из Самоводската чаршия.

Идеята на проявата е да се излезе от стандартната представа за картината и да се покаже, че тя не е нещо статично, каза за Север.бг г-жа Пенева. Всеки, любопитен да надникне в детското творчество, може да заповяда в Клуб "Таралеж" от 14 ч. до 16 ч.

Програмата на "таралежите" за утрешния ден включва също изложба базар на керамични изделия, направени от децата към Общински детски комплекс - Велико Търново. Възпитаниците на Елеонора Христова ще покажат творенията си от 14 до 14 ч.

Вечерта от 18,30 ч. клубът на Самоводската чаршия ще очаква посетители на изложбата на младите художници Ганчо Йорданов и Димитър Стефанов. Те ще покажат свои живописни платна.

Водещи

Най-четени