Ще правят закрит киносалон в Омуртаг 12.07 | 10:50

От години жителите на града нямат свое кино

От Олга Андреева

Жителите на Омуртаг ще се сдобият със закрит киносалон. Това обещаха от общината на гражданите, които от години нямат кино.

Киносалонът ще бъде построен зад сградата на старото читалище върху парцел, собственост на народно читалище "Отец Паисий".

Идеята е заедно със сградата да бъде изградена и детска площадка, поради липса на детски съоръжение в центъра на града, уточнява пред БТА секретарят на общината Рембие Ереджебова.

Читалищното настоятелство вече е депозирало в администрация положително становище за реализиране на идеята. В момента теренът е неизползваем.

Намеренията на кмета Неждет Шабан са да бъде запазена голяма част от съществуващата дървесна растителност. Проектът ще бъде реализиран със собствени бюджетни средства, след решение на общинския съвет.

Мотивът за предприемане на инвестицията е от едната страна, че жителите на общината имат нужда от подобен род развлечение, а от друга – че досега поради липса на закрит салон, при провеждането на мероприятие на закрито, общината заплаща наем на частна фирма.

Водещи

Най-четени