За трета година Слънчев бряг е топ-курортът по ниски цени за британци 21.06 | 17:48

В над ¾ от изследваните дестинации цените са паднали, сочи Holiday Costs Barometer

От iNews.bg

Българският курорт Слънчев бряг е най-евтината от 42 дестинации в годишния международен списък на "Holiday Costs Barometer" за трета поредна година, предадоха БГНЕС и БНТ. Базираният във Великобритания 14-годишен барометър за ваканционни разходи отчита най-подходящите за почивка дестинации в Европа и света през 2020 г. според техните цени.

"Цените са паднали в над 3/4 от курортите и градовете по целия свят", твърди институцията на своя уебсайт и добавя, че към списъка се присъединяват нови дестинации.

Живописният Мармарис в югозападната турска провинция Мугла е подгласник на българския курорт, съобщава "Хюриет".

Ежедневните разходи в Слънчев бряг са 30,68 британски лири, докато в Мармарис са 44,15 паунда.

"Барометърът проследява цените на осем туристически артикула - вечеря за двама с бутилка вино, гама безалкохолни и алкохолни напитки, слънчев крем и репелент срещу насекоми и др.", твърдят британските пощенски служби, домакин на наблюдателя.

Наричаният "Европейска Калифорния" Алгарве в Португалия, Коста дел Сол в Испания, Прага в Чехия, Пафос в Кипър, Слима в Малта, Корфу в Гърция, Будапеща в Унгария и Порея в Хърватия са европейските дестинации в топ 10.

В списъка с топ 10 на най-евтините дестинации в света след Слънчев бряг и Марамарис са Токио в Япония, Алгарве в Португалия, Коста дел Сол в Испания, Кейптаун в Южна Африка, Хой Ан във Виетнам, Бали в Индонезия, Прага в Чехия и Пафос в Кипър.

Барометърът е съставен с помощта на национални и регионални туристически организации, сред които специализираните туроператори "Balkan Holidays", "Travel Bag" и "Marmaris Info".

Водещи

Най-четени