„Слънчев бряг“ сваля цени и такси наполовина 12.05 | 20:09

Намалението важи за паркиране, тротоарно право, наеми и др.

От iNews.bg

С до 50% се намаляват цените за ползването на инфраструктурата и услугите в "Слънчев бряг", обяви акционерното дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта, предаде БНР.

Вместо 2 - 1 лев става и цената за един час престой на автомобил  в синята зона, както и на паркингите "Фрегатата" и "Арда".

Предвидените облекчения обхващат почти всички дейности, които са под контрола на акционерното дружество "Слънчев бряг". Сред тях са цените за стоянки на таксиметрови коли, таксите за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаването на тротоарно право и паркирането.

Цената на квадратен метър тротоарно право, например, се намалява от 525 на 275 лв. Наемите на временните обекти и павилионите в комплекса също се намаляват с около 30 на сто.

Запазва се размерът на санкциите за неправилно паркиране, които са от 30 и 60 лв., защото това са наказателни мерки, уточняват от акционерното дружество.

В Слънчев бряг се въвеждат допълнителни дейности за дезинфекция на откритите площи.

С темповете на подготовка комплексът ще бъде готов с обновена инфраструктура и приключили ремонти на алеи и улици още на 1 юни, допълват от дружеството.

Най-четени