"Патрули по хъркане" въведе хотелска верига 21.07 | 13:01

Хотелите искат да предоставят по-добри условия за сън на всички гости

От Елена Кирилова

Гостите на международна хотелска верига могат да спят спокойно, без да се притесняват, че пречат на другите с хъркането си, тъй като са въведени специални "патрули по хъркането" и "стаи, заглушаващи хъркането", съобщава travel.canoe.ca.

Веригата Crowne Plaza е първата, която разполага със "стаи за хъркане". Те се намират в общо 10 хотела в Европа и Близкия Изток. В шест от клоновете във Великобритания пък са въведени "патрули по хъркането" в опит за ограничаване на шума, издаван от гостите.

"Патрулите по хъркане" обикалят коридорите в тихите зони на хотелите и почукват на вратите на гостите, които хъркат твърде шумно.

"Разполагаме с тихи зони на два етажа от хотела. Като контрольор по хъркането, аз обикалям етажите и спирам шума, като обръщам специално внимание на стаите в тихата зона", коментира Лаура Симпсън, която работи в хотел Crowne Plaza в северната част на Лондон.

Хората, които все пак продължават да вдигат шум, са настанявани в обикновени стаи при следващото си посещение.

В стаите, заглушаващи хъркането, контролът не е чак толкова строг, но за целта са взети повече мерки. Самите стени са шумоизолирани и са поставени и специални възглавници против хъркане, които целят да облекчат гостите.

От хотелската верига твърдят, че идеята възникнала с цел предоставянето на по-добри условия за сън на всички гости.

Водещи

Най-четени