10-те града, които ще те омагьосат (Част 1) 07.07 | 18:15

Градовете, които задължително трябва да посетиш

От Анастасия Личева

Вероятно често се колебаете при планирането на дългоочакваното пътешествие. По тази причина от Тelegraph предлагат решение на този приятен проблем, като не само изреждат 10-те най-красиви дестинации за почивка през 2015г., но и предлага идеи какво да правите и къде да отседнете във Венеция, Париж, Амстердам, Флоренция, Лондон, Барселона и останалите градове, които заслужават да бъдат посетени.

Венеция 

Градът, който никога не губи способността си да очарова. С пристигането на лятото, прииждат и туристите във Венеция. Причината за това е основателна: отвесните прелести на изискан град, който изглежда като по чудо построен върху водата. Църквите и музеите на Венеция предлагат античност в изобилие, вълшебство 365 дни в годината, през по-голямата част от времето тя е споделена с хиляди посетители.  

1532661

 

Париж

Един от най-красивите градове в света, със своите златна каменни фасади, известни паметници и множество снимки. Зад грандиозните дворци и булеварди можете да откриете интимни дворове и градини, а зад историческите фасади се крият занаятчийски работилници и видни изследователски институции. Може би е вярно, че ключът към това Париж да бъде един от най-посещаваните градове в света е неговото оживление. Със своите жилища, детски площадки, пазари на храни и кафенета, няма празно сърце в центъра, а вие можете бихте могли да влезнете в ролята на местен жител.

1532660

Рим

  Мекият средиземноморски климат на Рим е убедително привлекателен за посетители от хладния север, но основната им цел ще бъде винаги пулсиращата енергия на едно място, където живота пресъздава магията на театъра със своите оживени квартали и странни магазини. Предизвикателството е да решиш какво да пропуснеш - многото църкви, археологически обекти, площади и картини убеждават, че живота трудно би бил достатъчен за опознаването им.

1532659

Амстердам

Въпреки славата си на метрополис и малките неудобства на големия град, Амстердам е достатъчно малък, за да достигнеш желаното място и определено рядко е скучен. Кокетните сгради, красивите мостове и тихите канали придаващи визията на село, крият висок ранг от художествени музеи и един от най-добрите оркестри в света. По-голямата част от Амстердам съчетава бляскавото си минало с крива, груба, непокорна съвременна напрегнатост. Популярни песни гласят, че пролетта е времето за "бране на лалета", но истината е, че всеки сезон в Амстердам има своя чар.

1532658

Флоренция

Като един от най-големите градове на изкуството в Европа, той крие стенописи на Джото, Давид на Микеланджело, платна на Ботичели, Леонардо да Винчи и много други величия в галерията на Уфици. Има толкова много изящно изкуство и архитектура, което често затруднява в избора откъде да се започне. Флоренция е "жив град" със своите ресторанти и сцени на нощния живот, неговата магия излиза от старите творби на операта, класическата музика и съвременното изкуство. Красив, исторически, пълен с чудновати магазини и интересни занаяти, намиращ се в близост до покритите с лозе хълмове на Кианти.

1532662

Водещи

Най-четени