15-те пострадали в автобусната катастрофа край Бургас са в стабилно състояние 29.05 | 13:45

17 са били пътниците в преобърналия се автобус, връщаш ги от Виена

От iNews

Състоянието на пострадалите при катастрофата на автобуса край Бургас остава стабилно. Това каза пред бТВ заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светослав Тодоров.

"Всички са в ясно съзнание. Контактни и адекватни са. Няма опасност за живота им", добави той.

"Две от жените са в клиниката по ортопедия и травматология с наранявания на горни крайници. 12 от пострадалите са в отделението по неврохиругия, като двама от тях са в по-тежко състояние. Една жена е с голямо разкъсно-контузна рана на главата. Мъж е със счупен прешлен, но без неврологичен дефицит", заяви д-р Тодоров.

"Всички бяха контактни, но изплашени след шока, който са преживели", добави той.

"Предстоят допълнителни образни изследвания – скенери, ядрено-магнитен резонанс, за да се установи дали имат по-сериозни наранявания, които да налагат и оперативно лечение. Най-малко два дни ще останат в болницата за наблюдение и лечение", каза още д-р Светослав Тодоров.

"15 са пострадалите. 14 от тях са настанени в УМБАЛ – Бургас", уточни репортерът на бТВ Елеонора Дъбова.

"17 са били пътниците в обърнатия автобус. Те се връщали от екскурзия до Виена", добави тя.

Водещият Златимир Йочев припомни, че основна версия за катастрофата край Бургас е заспиване на шофьора.

Шефът на автобусната фирма Николай Динев каза пред бТВ, че 45-годишният шофьор, който е шофирал обърнатия автобус, е опитен.

"Момчето отскоро работи при нас, но има голям опит. Шофьорите са двама. Сменяли са се. Не мога да кажа кой кога е карал", добави той.

Шофьорът загуби управление над автобуса, превозното влиза в канавката, след стотина метра се блъска в билборд и се преобръща.

Кръвната проба за алкохол и на двамата е отрицателна, каза пък началникът на "Пътна полиция" в Бургас Пламен Николов, цитиран от "Флагман".

Водещи

Най-четени