200 души протестират, блокираха прохода Петрохан 09.06 | 15:45

Хората негодуват срещу лошото му състояние

От Гергана Златкова

Над 200 души блокираха пътя през прохода Петрохан в знак на протест заради лошото му състояние, съобщава агенция "Фокус”. Първоначално протестът е трябвало да започне към 14,30 ч., но дъждът, който се е излял в планината, е попречил на хората от село Бързия и Берковица да се съберат на пътя. 

"Вече прииждат много хора. И всички са категорични в исканията си за ремонт на пътя. Само колективните искания и общите действия могат да доведат до благоприятен резултат”, заяви Теодора Генова,  която участник в протеста.

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, който пристигна при протестиращите, обясни, че в момента тече рехабилитация на пътя и в началото на месец септември напълно рехабилитираният път ще бъде открит. Сред протестиращите е и народният представител от "Коалиция за България” Младен Червеняков. 

"Ние няма да се откажем да следим какво става с ремонта на пътя, как се извършва, спазват ли се сроковете, защото вече осъзнахме своята сила”, казва Теодора Генова.

Тя посочи, че в момента заради протеста през Петрохан не могат да преминават автомобили. 

"Ние получаваме подкрепа от хората, които пътуват сега с автомобилите си и са спрели заради нас. Те са с нас, защото виждат лошото състояние на пътя”, обясни Генова. Не се знае кога ще бъде вдигната блокадата на пътя през прохода Петрохан. 

Водещи

Най-четени