230 незаконни обекта в Слънчев бряг 30.05 | 08:59

След края на сезона събарянето ще продължи, обеща Ангелкова

От iNews.bg

Около 230 незаконни обекта има в момента на територията на Слънчев бряг. Държавата ще бъдем безкомпромисни към всички, които нарушават закона. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред Bulgaria on Air, предаде "Фокус". По думите й за тези 230 констатирани обекти от Община Несебър са издадени 190 заповеди за премахване, а 180 от тях са премахнати. "Достатъчно бързо действаме. По отношение на територията на плажа, на Слънчев бряг – север имаме премахнати 1500 кв. м. временни обекти, които са надвишавали квадратурата, която сме разрешили с одобряването на схемата. Там бяха премахнати емблематични заведения", обясни Ангелкова.

Тя подчерта, че Министерство на туризма ще бъде безкомпромисно към нарушителите на закона. "Важно е да се спазват изискванията. За нас няма значение кой е собственикът", заяви тя. На въпрос дали заведението на Димитър Желязков в Слънчев бряг ще бъде съборено, Ангелкова отговори, че политиката на министерството и на Община Несебър е всички временни и постоянни обекти, които не отговорят на изискванията на закона, да бъдат премахвани и събаряни.

По думите на министъра така ще се изчисти курортът от незаконни обекти. "Веднага след края на активния летен сезон ще продължи премахването на незаконни обекти както на територията на плажа, така и на територията на комплекса", коментира още Ангелкова.

Водещи

Най-четени