6 екзотични предложения за Нова година 11.10 | 11:45

Отбележете настъпването на 2014-та година с вълнуващо приключение

От Нели Минчева

Както посрещнете новата 2014 година, така ще ви върви през следващите 12 месеца. За да ви е леко и лятно на душата, всяко едно от екзотичните ни предложения гарантира бягство от зимния студ по нашите ширини и незабравим празник.

Куба

Кубинският ром, хаванските пури и традиционната музика далеч не са всичко, което Куба може да ви поднесе, ако се отправите на новогодишно пътешествие на има-няма 10 хиляди километра от България. Имайте предвид, че на 1 януари Куба отбелязва не само Нова година, но и своя Ден на освобождението, така че празничното настроение ще бъде в двойна доза.

Карнавали с много танци и фойерверки са неотменна част от празника. И ако си мислите, че най-хубавият сладолед е в Италия, помислете пак и оставете усмихнатите кубинци да ви поднесат порция от тяхното вълшебство.

Нова година в Куба от 1558 евро


Доминикана

Ако някой каже, че плажове, покрити с фин бял пясък, почивка в хамак под сянката на екзотична палма и тюркоазени морски води до хоризонта звучат скучно, по всяка вероятност леко послъгва. Пунта Кана - един от най-големите курорти в Доминикана, освен изброените релаксиращи занимания, предлага и палитра от възможности за любителите на по-активна ваканция.

Гмуркане с делфини в кристалните води на Карибския басейн, уиндсърф, следобедни лежерни круизи или скоростна разходка с моторна лодка са само част от предложенията. Ако пък целият този рай се случва по време на новогодишните празници, цена няма да има вашето екзотично пътешествие!

Нова година в Доминикана от 1585 евро


Дубай

Нова година е времето, когато си правите равносметка и се обръщате към бъдещето. Ако още не сте избрали къде ще сте тази година, посрещнете празника в града, който за няколко години се превърна в синоним на бъдещето - Дубай. Град, който се променя всеки ден и доказва как пустинята може да се превърне в рай.

Това е дестинация, на която в един ден можете да отидете на плаж, да карате ски по закрита ски писта и да отидете на сафари в пустинята. Да прекарате там новогодишната вечер ще включва много танци, веселие и забавление!

Нова година в Дубай от 715 евро


Мексикански Кариби

Представете си най-бистрата и тюркоазена вода на планетата и към нея прибавете най-белия пясък. Тук-там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги, представете си най-луксозните хотели и яхти, и за финал сложете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи... Ето това ви очаква, ако решите да посрещнете Нова година в мексиканския курорт Ривиера Мая.

Непринуденият чар на китните рибарски селца, предлагащи уютни барчета и ресторанти, близостта до известни места като Канкун, Тулум, остров Конзумел и Чичен-Итца, го правят любимо място на туристите. Друго си е да изпратиш старата година, любувайки се на карибски залез с коктейл в ръка - емоция, която ще ви зареди с екзотично настроение месеци наред!

Нова година в Мексико от 1654 евро


Индия, Шри Ланка и Малдиви

Три за щастие, знаете. Щастието ви е гарантирано, особено ако трите са Индия, Шри Ланка и Малдивите, а ние говорим за предстоящото ви новогодишно пътешествие до тези места. Само си представете - едно празнично пътуване, две седмици, три мечтани дестинации. И това ако не е щастие, здраве му кажете. Индия е не просто страна, а цял континент с култура на повече от три хилядолетия.

Шри Ланка е капка, откъснала се от Индия. Омайва със своята древна слава, екзотика, цейлонски чай, пикантна кухня и какво ли още не. Малдивите са раят на земята. Ни повече, ни по-малко. Ако сте готови да се отдадете на романтика и необятна красота, марш към "цветето на Индия", както Марко Поло наричал Малдивските острови.

Нова година в Индия, Малдивите и Шри Ланка от 2969 евро


Йордания

Йордания е мечта на всеки пътешественик: библейски земи, изгубени градове, история, пясък, море - за всекиго по нещо. Нова година, посрещната в лунната пустиня Вади Рум, се случва веднъж в живота. Но непременно направете така, че да се случи, защото преживяването е наистина незабравимо! Скалният град Петра ще ви потопи във величието на древността, Мъртво море ще ви припомни, че в живота ни е необходима сол, за можем да оценявим сладките моменти, а сафари в пустинята ще вдигне адреналина ви до небесата за цяла година напред.

Нова година в Йордания от 769 евро

Водещи

Най-четени