ГЕРБ губи авторитет, в критично състояние е 17.05 | 11:11

Според Иван Гарелов се обособява линия в ГЕРБ, която се представя от Цветанов

От iNews.bg

ГЕРБ губи авторитет – има една тенденция от последните три народни събрания да намалява своето влияние. Партията е в критично положение в момента, тъй като тези процеси на разпад не засягат само управляващата коалиция, а са вътре в нея, заяви журналистът Иван Гарелов, цитиран от bTV.

По думите му особено показателно за съществуващите проблеми е разминаването между изказвания на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, вътрешния министър Румяна Бъчварова и премиера Бойко Борисов.

По всички поводи се търси обособяване на линия в ГЕРБ, която се представя от г-н Цветанов, каза още журналистът.

Според него президентските избори ще покажат накъде вървят политическите партии и какви потенциални групировки ще бъдат формирани.

Всичко може да се реши още тези дни по време на преговорите с Патриотичния фронт, ако те също решат да напуснат. Но мисля, че ще намерят някаква приемлива формула, подчерта Гарелов.

Според Гарелов темата за властта, която Турция има над Европа с решението си дали да пусне сирийските бежанци, които са на нейна територия, или не, е от изключителна важност.

Той изтъкна, че руски анализатори виждат в кризата в Западните Балкани (протестите срещу про-руския президент в Република Сръбска в Босна като потенциален военен конфликт). Тази обстановка, съчетана с вътрешно дестабилизираната Турция, правят ситуацията за нас не много приятна, смята експертът.

Водещи

Най-четени