Гарантирано получаваме 300 хил. ваксини през март, може да станат 0.5 млн. 09.03 | 14:36

За болниците са осигурени необходимите медикаменти за леуване на COVID-19, казва Богдан Кирилов

От iNews.bg

За този месец е потвърдена доставката на 300 хиляди дози ваксини срещу Covid-19 в България. Очаква се потвърждение и за още 200 хиляди дози, съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, цитиран от БНР.

Получените днес 76 хиляди дози от препарата на "АстраЗенека"  вече се разпределят по области, като половината от количеството, определено за София, отива при личните лекари. Има план за доставки и през месец април, обяви Кирилов:

"При ваксината на "Пфайзер" има увеличение с над два пъти на очакваните доставки за месец април - около 250 хиляди дози. За ваксината на "Модерна" - над 80 хиляди дози, и очакваме потвърждение за ваксината на Оксфорд ("АстраЗенека").

За лечебните заведения са осигурени необходимите медикаменти, доставят се и допълнителни количества бутилки с медицински кислород, увери Богдан Кирилов.

Страната ни ще изпрати лекари в Словакия, стана ясно на съвещанието в Министерския съвет, което се проведе днес с участието на Националния оперативен щаб за Covid-19.

Водещи

Най-четени