Наследникът на Делян Добрев - възпитаник на "Харвард" 12.03 | 17:37

Асен Василев стана министър на икономиката в служебното правителство

От Кремена Бедерева

Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет. Той ще оглави Министерството на икономика, енергетиката и туризма (МИЕТ) на мястото на Делян Добрев.

Василев е завършил икономика в Харвардския университет и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Василев освен това е президент и съосновател на Everbread, компанията, която разработва собствена търсачка за самолетни билети (Haystack).

Тя позволява на авиокомпании, онлайн туристически агенции и портали за търсене да предлагат по-евтини самолетни билети за по-голям брой полети на по-ниска цена.

Икономическият министър има пет години опит в туризма като основател и изпълнителен директор на онлайн туристически. Освен бизнес консултирането, той се е занимавал с преподаване, с икономическа политика и консултиране на правителството, включително и консултиране на Европейската Комисия за пътническата политика.

Той е и член на Съвета за икономическо развитие и социални политики към президента.

Какво е казал преди година по време на организирания от него "Харвардските курсове" в Софийския университет "Климент Охридски”, на които предаде своите знания на студенти в България, вижте на Econ.bg.

Водещи

Най-четени