Спортуване и грим - за какво да внимаваме? 04.11 | 17:03

От iNews.bg

Носенето на грим, докато тренирате може да окаже лошо влияние върху състоянието на кожата - грешните продукти запушват порите, водят до образуване на пъпки и дори акне. Но има дни, в които ви се иска да прикриете несъвършенствата преди класа по пилатес или тичането в парка. В тези случаи трябва да се водите по златните правила за "спортен” грим.

Подборът на издръжлива и безвредна козметика може да бъде труден, затова взимаме под вниманието мнението на специалистите дерматолози.

Фон дьо тен

Тренирането навън, независимо от сезона изисква слънцезащита. За да избегнете наслояването на продукти върху лицето си, изберете фон дьо тен с SPF като някой от тези тук: https://makeup.bg/categorys/23449/. Така получавате едновременно прикриване на несъвършенствата и добра защита. Леката формула, на минерална или водна основа или съдържаща антиоксиданти, е чудесна идея, за да се борите с действието на свободните радикали и за да предотвратите образуването на бактерии. 

Спирала

Водоустойчивата спирала е задължителна. Избягвайте такива, които съдържат масла и восъци, които лесно могат да се разпаднат при повече изпотяване - резултатът е познат на всички.

Коректор

Ако искате да оставите кожата да диша свободно по време на тренировка, но ви притесняват тъмните кръгове под очите, освежете погледа си с коректор. Водоустойчивият състав ще предотврати събирането на продукт във фините линии или разтичането му до скулите. 

Гел за вежди

Фиксиращ или цветен гел, избирате вие. Насочете се към устойчиви формули, които няма да ви предадат при най-малкото изпотяване. Добра опция са и тинтовете за вежди, които издържат в продължение на няколко дни.

Запомнете, декоративната козметика трябва да бъде нанесена непосредствено след измиване на лицето преди тренировка. Не отивайте във фитнеса с офис грима, който сте носили цял ден, тъй като върху лицето вече са се натрупали достатъчно микроби и замърсяване. След като приключите с тренировката задължително отстранете грима, за да се освободите от натрупания себум, вследствие на изпотяването и да позволите на кожата да диша.


Водещи

Най-четени