Изследват повторно за коронавирус 8 българи 10.03 | 09:14

Били са в контакт със заразените четирима в Габрово и Плевен, нови случаи към тази сутрин няма

От iNews.bg

Няма нови потвърдени случай на коронавирус у нас. 8 са пробите, които ще бъдат тествани отново, те са на контактували с вече потвърдените четирима пациенти от Плевен и Габрово с COVID-19, предаде БГНЕС.

Председателят на националния кризисен щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че за изминалото денонощие във Военномедицинска академия са отчетени 27 проби, които са отрицателни, 27 отрицателни проби в Стара Загора, във Варна – 20 отрицателни, в Националната референтна лаборатория – 171 проби, от които 8 проби се уточняват – това са пробите от Габрово и Плевен – в средата на деня ще бъде ясно дали са положителни или се отхвърлят. Днес във ВМА ще има 28 проби. Вчера са изписани 6 пациенти, които са изкарали карантина.

Днес предвиждаме отваряне на втори консултативен кабинет към инфекциозна клиника, съобщи още ген. Мутафчийски.

Той добави, че в света ескалират случаите на заразени с коронавирус – само за последното денонощие 1797 са обявените случаи в Италия към 6 часа тази сутрин. Случаите на коронавирус в европейската държава са 9172, с което Италия излиза на второ място след Китай. Следват Южна Корея и Иран.

Водещи

Най-четени