Андреева: "Пирогов" е единствената болница със загуба от 6 млн. лв. 08.08 | 09:25

Не съм чувала да се искат пари от шефове на болници, за да не бъдат отстранявани, каза тя

От Теодора Кокаланова

"Пирогов" в последните 2 години показва, че е лошо управлявано лечебно заведение. Това заяви бившият здравен министър д-р Таня Андреева в студиото на Нова телевизия. По думите й за една година показателите на лечебното заведение се влошили, като финансовата загуба на болницата е на стойност 6 млн.лв.

"Няма друго лечебно заведение, което с такива темпове да трупа финансови загуби. Това е една от болниците, следени отблизо от МЗ", отбеляза д-р Андреева. Тя отрече да е чувала да се искат пари от шефове на болници, за да не бъдат отстранявани.

Относно уволнението на директора на лечебното заведение - проф. Стоян Миланов д-р Андреева заяви: "Няма принцип някой да бъде извикан и да му бъде съобщено. Както се назначават, така и се освобождават, по решение на принципа на ръководителите. На кого да го съобщя? Няма практика да се съобщава публично смяната на ръководителите на лечебно заведение". 

По думите й всеки министър има правото да взима своите решения. "Не съжалявам нито за начина, по който съм го направила, нито по отношение на решението, което съм взела", категоричен бе бившият министър на здравеопазването.

Водещи

Най-четени