Отличиха със сертификат инвеститора в проекта за детски лагер край Камчия 13.08 | 17:09

Изграждането на курортното селище ще струва 35,5 млн. лева

От Деляна Петкова

Проектът за изграждане на детски лагер край Камчия получи сертификат за инвеститор Клас А, съобщават от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Инвестицията в строителството на детския лагер е на стойност 35,5 млн. лева. Детският лагер по новия проект ще включва медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб.

Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви. Ще бъдат разкрити 376 нови работни места, като общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души. Проектът ще се финансира изцяло от собствени средства за 2 години.

Проектът е разработен от компанията "СОК "Камчия".

Компанията изпълнява инвестиционна програма на правителството на Москва. Общата стойност на проекта е 200 млн. лева. До момента са осъществени два проекта в комплекс "Камчия". И двата са получили сертификат по Закона за насърчаване на инвестициите - през 2007 и 2009 година.

Те са на обща стойност 111 млн. лв. Първият е за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс "Камчия” за 72 млн. лв., а вторият – за лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център на стойност 39 млн. лв.

Сертификатът беше връчен на изпълнителния директор на дружеството "СОК "Камчия" Станка Шопова от зам.-мининстъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. На церемонията присъства и кметът на община Аврен Емануил Манолов, на чиято територия е комплексът и която е с високо ниво на безработица.

Водещи

Най-четени