Бизнесът се отказва от протеста в София 21.02 | 13:35

До 10 дни ще са готови промените в закона, които поискаха работодателите

От iNews.bg

Протестът на бизнеса за цените на тока, който бе насрочен за 28 февруари, почти със сигурност няма да се състои. Това стана ясно след среща на председателя на една от големите бизнес организации с представители на властта. Все пак обаче малка вероятност за демонстрация на недоволство остава.

Бизнесът преминава от оранжева в жълта степен на готовност за протест заради цената на промишления ток. Това обяви в Министерския съвет председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев след среща на работодатели с премиера, финансовия министър и шефа на енергийната комисия в парламента, предаде Нова телевизия .

Депутатът Делян Добрев, който е и шеф на комисията пои енергетика, обясни, че до края на другата седмица ще са готови промените в около 100 текста в Закона за енергетиката, които да позволят повече производители на ток да излязат на свободния енергиен пазар.

Големите работодателски организации - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Асоциацията на индустриалния капитал в България и Българската стопанска камара възнамеряваха да организират мащабен протест в центъра на София в последния ден на февруари. Причината бе във високите цени на тока, който предприятията у нас купуват. След серия от срещи напрежението бе до голяма степен туширано и така се стигна до днешната, след която стана ясно, че протест по всяка вероятност няма да има.

Водещи

Най-четени