Китайци вдигат завод за лети джанти край Русе 22.07 | 14:18

Държавната корпорация ще инвестира 100 млн. долара, отваря и 300 работни места

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с бизнес делегация от Китай, която е на посещение в София. В рамките на разговора президентът на държавната компания "СИТИК Груп" Ван Дзюн представи конкретен инвестиционен проект за завод за производство на алуминиеви автомобилни джанти в Русе. Инвестицията възлиза на 100 млн. долара и ще осигури работни места за 300 души. Производството в България ще е съобразено с всички екологични норми на ЕС, увериха от делегацията.

Министър-председателят отбеляза, че страната ни се радва на засилен инвеститорски интерес от китайски компании и посочи предимствата на държавата ни като стратегическа локация, с благоприятни икономически и данъчен режими. Той приветства заявения интерес и в други сектори като инфраструктурата и селското стопанство.

По време на срещата премиерът и представителите на делегацията изразиха желание за по-нататъшно укрепване на партньорството и задълбочаване на сътрудничеството между български и китайски бизнес организации и компании.

Водещи

Най-четени