Дариха ценен апарат на детско отделение в „Пирогов“ 24.04 | 15:19

Уредът ще следи прецизно и щадящо показателите на децата в реанимация

От iNews.bg

Национална верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с Българския Червен кръст, дари на Клиниката по детска анестезиология и реанимация на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" Мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на параметри Radical 7, произведен от американската фирма Masimo Corporation. Медицинската апаратура е на стойност 22 888лв. Тя ще послужи за изключително прецизно, непрекъснато и в същото време безболезнено и щадящо малките пациенти проследяване на изключително важните в реанимационния процес показатели за нивата на хемоглобина, на пулса и сатурацията. Най-важното е, че всичко това се случва неинвазивно чрез поставяне на сензор на ръчичката или крачето. Уникалният апарат е от най-ново поколение и е толкова широкообхватен, че може да подава параметри по време на операция или транспортиране както на новородени, така и на възрастни пациенти. Благодарение на различни светлинни, цветови и звкукови индикатори той сигнализира на анестезиолога или реаниматора на момента, че има промяна в показанията на пациента.

2052682Дарението беше връчено на Изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" проф. д-р Асен Балтов и на Началника на отделението по детска реанимация д-р Христо Пседерски от г-н Мариан Колев – Изпълнителен директор на Хиполенд АД, г-н Христо Григоров – Председател на БЧК.

В следоперативния период на реанимационни грижи кръвоизливите са една от основните причини за високата смъртност сред пациентите, преживели операция и тежка травма. Ето защо проследяването на нивата на хемоглобина е от животоспасяващо значение за болните в критично състояние. Мултипараметричният монитор, който следи в реално време кръвните показатели, дава възможност на лекарите непрекъснато да следят състоянието на пациентите и да вземат бързи и адекватни животоспасяващи решения. Radical7 мултипараметричният монитор е точно такъв модерен медициски апарат, най-ново поколение пулсови СО-Оксиметри, произведен в САЩ според най-високите медицински стандарти.

УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" е едва втората българска болница, която, благодарение на Хиполенд, вече разполага с този много необходим медицински уред, който подпомага работата на спешните медици и спестява, особено на най-малките пациенти, травмата и страха от болезнената процедура на многократно вземане на кръв в критичния следоперативен реанимационен период на лечението. Освен медицинската апаратура, Хиполенд дари и играчки за залите за почивка и игра на малките пациенти на болницата.  

Водещи

Най-четени