Дарик радио напуска АБРО 16.01 | 16:49

"Не може да се търси пикантерия", обяви изп. директор на радиото Радосвет Радев

От Елица Елефтерова

Дарик радио подаде документи за напускане на Асоциацията на българските радио -и телевизионни оператори (АБРО), съобщиха от медията. Според изпълнителния директор на радиото Радосвет Радев причината е, че асоциацията вече не отговаря на формата на радиото.

Радев заяви пред Econ.bg, че не може да се търси пикантерия в решението на Дарик, тъй като то е взето отдавна и сега са задвижили процедурата.

Радев коментира, че моментът, в който радиото излиза от АБРО, няма отношение към спора между медийната група на bTV и сателитния оператор "Булсатком”. Той дори допълни, че с телевизията bTV са партньори в Съюза на българските национални електронни медии, където по думите му е и мястото на Дарик.

Дарик беше единствената национална радиомрежа, член на АБРО. Член на асоциацията е и bTV, която в края на декември миналата година влезе в търговски спор с кабелния оператор "Булсатком".

АБРО оповести позицията си по добилите публичност проблеми между телевизиите и кабелните оператори.

Бяха отправени нападки към "Булсатком", че укрива абонати. Асоциацията акцентира и върху това, че операторите задържат над 80% от приходите си, които би следвало да се инвестират в покупки на телевизионна продукция.

Водещи

Най-четени