Здрав бой между ГЕРБ, БСП и ИТН на вота, но няма да имат мнозинство 26.05 | 17:44

Широката лява коалиция има по скоро символни знамена, смята Първан Симеонов

От iNews

”БСП имат всички шансове да променят резултата си, най- вече, защото няма да има толкова приказване за коронавирус и повече възрастни хора ще отидат да гласуват. Широката лява коалиция има по скоро символни знамена. Доброто попадение определено е Минчо Христов, другите са отломки от БСП, които сега се връщат, това носи една тяга. Това заяви изпълнителният директор на ”Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Най големият конкурент на БСП е "Има такъв народ", категоричен е политологът. "Това е Слави Трифонов, защото отнема правото на БСП да се нарича активен борец срещу ГЕРБ. Ако резултатите приличат на предните, ще трябва подкрепа и логично е това да е подкрепата на БСП", посочи Симеонов.


"Резултатите са близки от миналия месец. На трите партии няма да им стигне мнозинство. Напълно възможно е, първото и второто място, да се разменят. Големият въпрос е - ще могат ли трите формации да постигнат мнозинство", каза политологът.

Симеонов коментира и обединението на патриотите. "Българските патриоти държат отворена вратата към ГЕРБ. Те може и да помогнат за създаването на някаква формула. Те са съпътстваща жертва на ГЕРБ и се чувстват доста онеправдани. Силно е посланието с отдръпването на лидерите - проблемите са между лидерите, не между електоратите. Силното там е да разкажат качествен разказ, не количествен. Със сигурност обединението на патриотите дава заявка за 7-ма партия в парламента", заяви още в ефира на Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл".


Но има и други играчи и може да се окаже по-интересно отколкото очакваме, допълни още той.


"Това с Кубрат Пулев е много интересно, виждам сценарии там - системно пиарско усилие. Прилича ми на това да се направи конкурент на Слави Трифонов", заяви Симеонов и обясни, че служебното правителство дава усещане за спокойствие и това се харесва на хората.

Водещи

Най-четени