Как да погасяваме стари дългове? 28.07 | 14:17

От iNews.bg

Кредитът е полезен финансов продукт, способен да задоволи финансови нужди и да ви помогне да разрешите финансовите си проблеми. Това обаче важи само за правилния кредит, изтеглен разумно и след внимателно преценяване на финансовите възможности и доходите ви, който изплащате редовно. Непогасеният дълг е тежест и бреме, началото на сериозни финансови затруднения и може да доведе до финансов крах. Това прави въпроса за погасяването на старите задължения от първостепенна важност.

Как да погасите старите си дългове?

  • За да осъществите по-лесно целта си да се освободите от старите задължения и да преустановите трупането на лихви по тях, нужно е да съставите прецизен семеен бюджет, включващ всички приходи и разходи, и да го следвате стриктно. Необходимо е да се откажете от излишни и непървостепенни разходи и да се съсредоточите върху основните жизнени нужди и изплащането на кредитите. Сега е моментът да преразгледате сметките си за мобилни услуги, телевизия, да преподпишете при по-добри условия договорите си, както и да предоговорите свои стари кредити. Всичко това ще ви спести средства и ще направи изплащането на старите задължения по-лесно и успешно за вас.

  • Увеличете приходите си. Това може да стане с допълнителна почасова работа, предоговаряне на работната заплата, извънреден труд, продажба на ненужни вещи в онлайн платформи. Всеки припечелен лев ще ви доближи към целта – погасяване на старите дългове.

  • Потърсете помощ и съвет от приятели, от специалисти и от финансовите институции, от които сте изтеглили кредитите. Това е по-разумно решение от криенето и избягването на разговори, свързани с проблема.

  • Направете списък на всички свои кредити и започнете да погасявате първо този, които е с най-висока лихва. Това ще ви спести значителни средства.

Как да спестявате пари от лихвата и да предотвратите попадането отново в неприятната ситуация?

След като вече сте изплатили кредитите си и не желаете никога повече да попадате в неприятната ситуация, може би сте решили да не теглите повече заеми. Това решение е погрешно. На пазара са налични кредитни продукти дори без лихва, които могат да подпомогнат бюджета ви в трудна ситуация и да бъдат вашия ключ към разрешаване на финансов проблем. Сумите, които се отпускат при тези кредити, са малки, но са достатъчни за покриване на основни финансови нужди. Такъв тип първи кредит без лихва се предлага от банкови финансови институции изцяло онлайн с опростена процедура по кандидатстване и само срещу лична карта. Кредитът е без такса за кандидатстване и одобрение и с 0% лихва. Сигурността е гарантирана. Осигурено е и разнообразие от удобни начини за погасяване на месечната вноска по заема.

 

Водещи

Най-четени