ЧЕЗ и „Топлофикация София“ с актове от Столичен инспекторат 19.03 | 12:48

Санкциите на двете компании са наложени заради нарушения при извършвани ремоноти

От iNews.bg

Служители на Столичния инспекторат са съставили акт на "ЧЕЗ Разпределение" за установени нарушения след извършване на аварийни работи по електропреносната мрежа в район "Изгрев" на бул. "Драган Цанков".

Проверяващите са констатирали, че няма писмено уведомление до районната администрация за извършване на аварийните дейности, както и че след приключване на работа, не е възстановена тротоарната настилка и зелените площи от засегнатия участък, предаде БНР. 

Нарушен е чл. 10, ал.1 и ал. 5 от Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура и зелената система, и гаранциите при строителството им на територията на Столичната община, уточняват от Столичния инспекторат.

"Топлофикация – София" получи два акта за допуснати нарушения при ремонти.

Първото нарушение, за което е съставен акт, е установено на ул. "Св. Осий Кордобски" бл. 127 в район "Красно село". Там е липсвала плътна строителна ограда при извършване на строително-ремонтни дейности  по топлопреносната мрежа.

Вторият акт е за допуснато разпиляване на строителни отпадъци и материали извън строителната площадка, както и за това, че се работи без поставена плътна строителна ограда. Адресът на второто нарушение е в район "Младост". И в двата случая е нарушена Наредбата за управление на отпадъците.

Водещи

Най-четени