Над 25 млн. са вече заразените с коронавирус по света 31.08 | 13:33

Индия с абсолютен антирекорд – 78 000 нови случая за денонощие

От iNews.bg

Броят на заразените с COVID-19 по света премина прага от 25 милиона души. Индия отбеляза нов рекорд - в рамките на денонощие са установени повече от 78 000 нови случая. Във Великобритания беше наложена първа глоба за масово събиране на хора, предаде БНТ.

10 000 паунда глоба за организаторите на многобройно парти в гора в Източна Англия. Това се случи броени дни, след като британското правителство въведе нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Една от тях определя за незаконно всяко събиране на повече от 30 души на едно място. С изключение на малки спречквания, полицията е разпръснала празненството без сериозни инциденти.

Много европейски държави се опитват да балансират между отварянето на икономиките си и спазването на социална дистанция. В Румъния обаче тя трудно се постига - особено на плажовете, които този уикенд бяха препълнени. Там също бяха наложени глоби на туристи и търговци, продаващи храна без необходимите санитарни норми.

По света пандемията не стихва. Заразените вече са повече от 25 милиона души, а починалите - над 800 000. Съединените щати са близо до психологическия праг от 6 милиона потвърдени случая. Най-засегнати са щатите Калифорния, Флорида и Тексас.

На този фон добри новини дойдоха от Австралия, където се надяват на траен спад на втората вълна на заразата. За първи път от два месеца там бяха регистрирани под 100 нови случая.

Водещи

Най-четени