Да преборим грипа, като се доверим на народната медицина 21.01 | 08:28

Всички подправки имат противовъзпалително и противораково действие, съветват специалистите

От Цанка Донкова

Може да се преборим с грипа, като използваме природната медицина. "За засилване на имунната система е добре да се пият сокове от плодове, или така нареченият fresh. Най-полезен може да се окаже сокът от морков, а после – всеки, каквото обича - грейпфрут, цвекло", това заяви д-р Атанас Михайлов в ефира на TV 7.

Препоръчват се и витамините. Има витамин C на прах, който може да се приема.

Що се отнася до билките, д-р Михайлов посочи, че те също са много полезни.

"Най-популярните от тях са с мощно имунноокрепващо действие. На първо място е маточината. Тя успокоява. Липов и бъзов цвят са имунноукрепващи, те свалят температурата", посочи д-р Михайлов.

Той обясни, че и жълтият кантарион е за препоръчване, като рецептата гласи 2 супени лъжици от билката се разтварят в половин литър вода и се запарват.

Докторът заяви, че информацията, която се появява в интернет трябва да се проверява. Най-вече кой е източника. Като за пример посочи ползата и вредата от меда.

Сауната и горещите вани също може да ни помогнат в борбата срещу грипа. Положително може да се окаже и редуването на горещ и студен душ, като правилото е 20 секунди, топла вода, след това 10 секунди – студена и после пак топла. Важно е да се знае, че трябва да се завърши със студен душ.

Д-р Михайлов посочи, че и подправките имат много важно значение.

"Всички подправки имат противовъзпалително и противораково действие, което ги прави и противогрипни средства", посочи, д-р Михайлов. Той даде за пример джинджифила, черен пипер, червен пипер, куркума.

Според медика активното движение много важно.

Той посъветва да се внимава с приема на лекарства, като първо трябва да се определи заболяването.

Водещи

Най-четени