Без ляв завой в Пловдив? 23.08 | 14:58

В града под Тепетата се провежда запитване за временното премахване на левите завои в пикови часове

От Кремена Бедерева

Областната дирекция на МВР-Пловдив започва допитване до гражданите за временно премахване на левите завои на проблемни кръстовища в пикови часове, съобщи комисар Костадин Баков, зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив, цитиран от агенция "Фокус". 

Гражданите могат да подават мнението си на електронната поща на областната дирекция. Допитването ще продължи до края на месец август и е във връзка с очаквания усилен трафик след приключването на летните отпуски и ваканцията на учениците.

Статистиката на КАТ-Пловдив сочи, че най-затруднено е движението при изчакване за ляв завой на улица "Цанко Дюстабанов" с бул. "Цар Борис Трети Обединител" в посока Сточна гара, както и ул. "Бетовен" с бул. "Шести септември" в посока Чифте баня.

В момента на тези места се образуват големи опашки в пикови часове, като за такива са посочени часовете между 7.00-8.30 и 17.00-18.00 часа.

Обмисля се също така и създаване на зелени вълни по натоварените булеварди и ръчно регулиране. Очаква се от 7 септември след празника на града тази инициатива да влезе в сила.

Водещи

Най-четени