Две фотоизложби, свързани с WWF, се откриват в София 08.06 | 07:18

Изложбите включват снимки от долното течение на Дунав и от подводния свят

От Андриян Георгиев

Изложби с фотографии от долното течение на Дунав и от подводния свят ще бъдат открити тази седмица в София, съобщават от WWF-България.

И двете изложби са свързани с работата на международната природозащитна организация WWF за опазване на българската природа.

Фотоизложбата "Дунав – истинската река” се открива днес от 11:00 ч. в българския парламент. Тя се организира от Народното събрание, посолството на Република Румъния в България и WWF.

Изложбата включва повече от 30 уникални снимки на шестима автори от България, Румъния, Австрия и Франция, снимали долното течение на Дунав за международната природозащитна организация WWF.

Авторите на снимките са Даниел Петреску и Себастиан Бугариу от Румъния – двама от най-популярните румънски фотографи, запечатали природата на Дунав и Дунавската делта, Александър Иванов - известен с албума си "България отвисоко”, Иво Зафиров – един от утвърдените фотографи на дива природа в България, Антон Форауер от Австрия и Мишел Гюнтер от Франция – двамата от години снимат местата по цял свят, където WWF работи.

Втората изложба е на Мария Радославова, която е обединила свои подводни фотографии от различни места по света под името "Totally Wet”. Откриването е утре (9 юни), от 18:30 ч. в кафе-галерия "Генералът Раздава Шоколад" на ул. "Ами Буе” № 17 в София.

"Под водната повърхност се крие различен и много красив свят. Изложбата "Totally Wet” ще ви доближи до малка частица от него”, казва авторката.

Фотографиите ще бъдат изложени до 30 юни.

Част от приходите от продажби ще бъдат предоставени на WWF за работата на организацията в България.

iNews припомня, че WWF е основана през 1961 г. Природозащитната организация развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 млн. доброволци.

WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата.

В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

Водещи

Най-четени