Правителството даде на БФС терен за национална база 29.06 | 15:41

Строежът е на стойност 12 млн. лв., a повечето средства са осигурени от ФИФА и УЕФА

От Мариян Найденов

По предложение на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, Министерски съвет прие решение за учредяване безвъзмездно право на строеж на Национална тренировъчна база на Българския футболен съюз.

Правителството предостави на БФС терен от 61 дка на територията на резиденция Бояна за срок от 30 години, на който ще бъде изградена базата за националните ни отбори. Строежът е на стойност 12 млн. лв., а почти всички средства са осигурени по програми на ФИФА и УЕФА.

"Българските национални отбори по футбол ще имат нова тренировъчна база. Тя ще бъде построена до две години и половина и ще разполага с административна сграда за провеждане на семинари, конференции и срещи, както и с хотелска част.

Теренът е на място, което преди е било паркинг. Това е едно добро място - има комуникации, има бърз достъп, добра инфраструктура, което позволява една много добра мобилност на всички, които участват в тренировъчния процес", каза министър Нейков.

Строежът ще се извърши на три етапа:

І етап - Проектиране и изпълнение на спортните съоръжения и съпровождащата инфраструктура.

ІІ етап - Изграждане на база за възстановяване и отдих и закрита спортна зала.

ІІІ етап - Проектиране и изграждане на административни помещения, инфраструктура и други помощни помещения.

С изграждането на подобен спортен обект ще се задоволят изцяло нуждите на спортно-тренировъчния и възстановителния процес на националните отбори по футбол.

Водещи

Най-четени