Олимпийското село посрещна нашите атлети с мръсотия 26.07 | 18:02

Хотелите все още не са приключили с ремонтите, а настаняват хора

От iNews.bg

Първите български спортисти вече влязоха в олимпийското село. Антоанета Бонева (спортна стрелба) и Силвия Дънекова (лека атлетика) пристигнаха в Рио де Жанейро рано тази сутрин, преминаха процедурите по акредитация и се настаниха. Веднага след това те получиха най-новия модел смартфон от спонсора на Игрите SAMSUNG – Galaxy S7, пълен със специални приложения за Олимпиадата – подарък за всеки един от олимпийците в Рио. И Бонева, и Дънекова предпочетоха да пристигнат по-рано в Бразилия, за да се аклиматизират и да тренират на място.

Все още продължават проблемите на домакините по отношение готовността на олимпийското село да посрещне своите жители по време на Игрите. Най-сериозна тревога буди закъснялото предаване в готовност на водопроводната и канализационна мрежа. Тези проблеми са всеобщи и се отнасят и до блока, в които са настанени българските спортисти. Много от западноевропейските спортисти са пристигнали в Бразилия, но все още не са влезли в олимпийското село, тъй като са на подготовка и аклиматизация в други части на града или страната, предаде БГНЕС.

Нашата делегация е настанена в блок 10 на Пърпъл Зоната, като апартаментите са на 16, 17 и 18 етажи. Българите са заедно с делегациите на Сърбия, Латвия и др. Отвън сградите изглеждат много добре, но вътре нещата не са така розови. Нередностите се отстраняват поетапно, като първите ни състезателки бяха настанени в апартаментите, които донякъде са с оправени проблеми на канализацията. Друг голям проблем е чистотата, тъй като непрекъснати ремонти замърсяват всичко във вътрешното пространство, съобщават от щаба на нашата делегация.

Българският офис е в постоянна връзка с домакините и прави всичко възможно заедно с ръководствата на другите делегации за разрешаване на проблемите. Всяка сутрин в 6.30 ч. има заседания на шефовете на мисии, а вечер в 20.30 ч. специална среща отбелязва свършената работа. Съвещанията се водят на много високо ниво - от самия директор на Олимпийските игри Кристоф Дюби и Марио Чиленти, директор на олимпийското село.

Водещи

Най-четени