Конгоанец иска да вземе БГ паспорт и да облича националната фланелка 23.08 | 14:17

Не съм предполагал, че мога да стана чужденецът с най-бърз хеттрик, казва Жуниор Мапуку

От iNews.bg

Новото попълнение на Левски Жуниор Мапуку даде да се разбере, че с удоволствие би играл за националния отбор на България. Конгоанецът днес бе награден за най-добър футболист на 6-ия кръг от Първа лига, след като заши хеттрик срещу Пирин насред Благоевград, предаде Sporta.bg. "Искам да благодаря, че ми връчихте тази купа. Искам да благодаря още на колегите ми и старши треньора, защото без тях нямаше да я получа. Благодаря и на семейството ми. Не съм треньор на Левски, треньор е шефът и той определя кой да играе. Моята работа е да тренирам здраво и да вкарвам голове", каза Мапуку.

"Конкуренцията с Буш е нормално нещо, дори е добре, защото ме мотивира допълнително. Нямаме проблеми с Буш, той работи много, аз работя много - треньорът определя кой да играе. Както ни кажат, така ще играем. Няма проблеми, ако ни пуснат на терена и двамата", сподели още конгоанецът.

"Преди да вкарам головете на Пирин, не знаех, че мога да стана чужденецът с най-бързия хеттрик в историята на Левски. Радвам се, че Делио Роси дойде начело на Левски, уникален е. Той е много голям треньор, тренировките са доста по-тежки и той говори много с нас", отбеляза Мапуку.

Според него Обертан и Жорди Гомес са страхотни играчи и идването им в Левски е страхотно за отбора. "Трябва да играем добре във всеки мач, а в края ще видим къде ще сме. Господ ме награди да отбележа тези два гола срещу Сутиеска, но нямах нужната кондиционна форма. С всеки изминал ден ще ставам по-добре подготвен", отбеляза Мапуку.

"Националният отбор на България? Не зная за това. Бих се насладил, ако имам такава възможност. Бих играл за България. Тук всичко се развива добре за мен. С Петър Хубчев не сме говорили на тази тема, аз много го харесвам и за мен ще е чест, ако бъда викнат", каза Мапуку.

"Лесно ли се играе с Обертан? Да, той е огромен талант. Работи здраво на тренировките и след тренировките. С него е удоволствие да се играе. Затова го нарекох "Мистър Меджик". А "Черната сила" съм само аз. Първенството през тази година е доста по-изравнено. Мислим за нашата игра", завърши Мапуку.

Водещи

Най-четени