Българите в топ 40 на първата дисциплина в ските 09.02 | 11:29

Георгиев изпревари Чонгаров

От Иво Вецев

Българските представители в спускането в Сочи 2014 се представиха на добро ниво за високия стандарт в първия старт от програмата в ски алпийските дисциплини, като Никола Чонгаров и Георги Георгиев се класираха в топ 40.

Двамата тръгнаха по пистата далеч от фаворитите, като под №39 беше Чонгаров. Той почна с изоставане от под секунда на първата контрола, но след това допусна няколко неточности в представянето си, най-вече в долната част.

Това доведе до време от 2:12.57 минути, което прати българина първоначално на 36-о място, но в последствие той остана 38-и в крайното класиране.

Единият от скиорите, които го изпревариха, беше Георги Георгиев. Той се пусна под №45 и изостана първоначално от Чонгаров, но в средата и края на пистата запази отлична линия на каране и в крайна сметка изостана на 6.26 секунди от победителя Матиас Майер от Австрия. Българинът финишира на 36-а позиция.

Малко по-рано Sporta.bg ви информира, че изненада в спускането е факт и фаворитите Боде Милър и Аксел Лунд Свиндал останаха без медали, а Майер, който няма победа за Световната купа, грабна неочаквано златото за Австрия.

Водещи

Най-четени