Медведев предизвика скандал на Олимпиадата - иска да изхвърлят журналист след въпрос за Русия и допинг 28.07 | 13:14

Представителят на медиите попита топ тенисиста „Смятате ли, че руските спортисти на тази Олимпиада носят стигмата на измамници? Как се чувствате относно това?

От iNews.bg

Днешният ден определено не бе от най-леките за Даниил Медведев. Световният №2 стигна до четвъртфиналите на Олимпийските игри, след като елиминира Фабио Фонини, но тежките климатични условия в Токио отново го затрудниха значително. В един момент от мача съдията попита руснака дали се чувства добре, на което той отвърна ""Ще довърша мача, но може да умра. Ако това се случи, кой ще поеме отговорност?".

Интересните събития около финалиста от Australian Open обаче продължиха и след края на мача. На пресконференцията след двубоя Медведев получи доста провокативен въпрос, който го накара да реагира остро срещу задалия го журналист.

Представителят на медиите попита тенисиста "Смятате ли, че руските спортисти на тази Олимпиада носят стигмата на измамници? Как се чувствате относно това?". На 9 декември 2019 г. Русия получи много сериозни санкции заради системно нарушаване на правилата на Световната антидопингова организация (WADA). Страната получи забрана да участва в международни състезания за период от 4 години и не фигурира в списъка с държави-участнички на Олимпийските игри в Токио, а нейните спортистите се състезават за отбора на Руския олимпийски комитет (РОК).

Съвсем очаквано, въпросът не бе приет никак добре от Медведев. "За пръв път в живота си няма да отговоря на журналистически въпрос. Би трябвало да се срамуваш от себе си. Мисля, че трябва да отстраните този човек от Олимпийските игри. Не искам да го виждам повече" – заяви световният №2.

В следващия си мач на турнира в Токио Медведев ще се изправи срещу световния №11 Пабло Кареньо Буста, а при евентуален успех негово понент на полуфиналите ще бъде Юго Умбер или Карен Хачанов.

Водещи

Най-четени