Тръгваме си достойно от Рио, грациите грабнаха бронза 21.08 | 19:12

Съвсем малко не достигна на момичетата ни да вземат среброто, испанките им го измъкнаха

От iNews.bg

България може да се гордее с последния ден на Олимпиадата. След като сутринта страната се събуди със среброто на Мариела Демирева на висок скок, денят и участието ни в Рио приключва с бронза на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Момичетата ни получиха 17.700 точки за първото си съчетание на пет ленти и 18.066 на два обръча и три чифта бухалки. Така заслужиха третото място и се прибират с олимпийски медали.

Шампионките от Игрите в Лондон – рускините, пак спечелиха златото със 17.600 точки на лентите и 18.633 на два обръча и 3 чифта бухалки. Испания грабна среброто със същия актив като нашите момичета, но заради по-висока оценка за трудност се качиха на по-горната стълбичка.

Ансамбълът ни Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова отидоха в Рио за медал и успяха! След всяко изпълнение на грациите ни трибуните избухваха в бурни аплодисменти. Особено активни бяха роднините на Хриси, които също са в Рио с момичетата. Гимнастичките ни не скриха сълзите, както и красивите си усмивки.

Източник: Sporta.bg

Водещи

Най-четени