Лекари разкриха тежкото състояние на Наим Сюлейманоглу 27.09 | 20:28

Турските власти, начело с президента Ердоган, се тревожат за живота на шампиона

От iNews.bg

Легендата във вдигането на тежести Наим Сюлейманоглу се бори за живота си. Заради публичността на темата личният лекар на Наим - Мехмет Емин Гюнеш, разкри какво е състоянието му в момента. Наим беше приет в интензивното отделение на най-добрата болница в Истанбул в понеделник с чернодробна недостатъчност. В момента и единият от бъбреците му е отказал, но лекарите остават оптимисти, ако се извърши спешна трансплантация на черен дроб.

"Приехме Наим Сюлейманоглу в интензивното отделение преди два дни, диагнозата беше цироза. Затова се наложи да го поставим в медикаментозна кома, но го извадихме частично от нея в ранните сутрешни часове във вторник. Лично президентът на Турция, министър-председателят, спортният министър, здравният министър и стотици официални лица искат ежечасно информация от нас за състоянието му. Самият Наим е в съзнание, знае къде се намира, осъзнава състоянието си, което е добре", разкри докторът и даде още подробности.

"Не може да се каже нищо категорично, защото процесът по лечението му е дълъг. Сложили сме му катетър, което е важно за нас. Причината е, че един от бъбреците му отказа да функционира. Но има подобрение в чернодробната функция, което е добре. Искам да отрека информациите, че диша с помощта на дихателен апарат. Трансплантацията остава единственото решение, вече сме направили предварителните изследвания за възможността това да се случи. Трансплантацията е важна, но по-важно е общото състояние на пациента. А засега то позволява да му присадим черен дроб. Стабилизирали сме го и сме го подготвили за манипулацията", сподели доктор Гюнеш, цитиран от Блиц.

Водещи

Най-четени