Стойчо Младенов: Около мен винаги има интриги, когато съм в ЦСКА, но мога да работя под напрежение 28.07 | 11:45

Младенов коментира и предстоящия мач срещу Лиепая: „Трябва да направим всичко възможно с това, което имаме като потанциал. В тази обстановка и в този момент не можем да правим резки промени

От iNews.bg

Новоназначеният наставник на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред журналистите преди заминаването на тима за мача срещу латвийския Лиепая от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите.

"Нормално е с годините ставаме по-мърди, по-устойчиви. Има промяна при всички нас. Отборът за съжаление само два мача съм му гледал. Надявам се по-бързо да се запознаем със състезателите. През тези дни поработихме, разговаряхме, напредваме в това отношение", каза Младенов.

Той говори и за това как ще действа в клуба: "Когато има неправда, естествено, няма да мълчим. Надявам се да има феърплей, на високо професионално ниво от всяка страна".

Младенов коментира и какво ще се опита да направи в тима: "Самото състояние и едно ръководство в даден клуб прави промени когато нещата не вървят. Виждате каква рязка промяна има в ЦСКА, както в ръководството, така и в спортно-техническия щаб. Надявам се това да бъде за добро и не да правим на всеки трансферен прозорец да правим селекции. Време е да направим отбор. Това е идеята. Ръководството в лицето на Гриша Ганчев изключително успешно се справи с всички финансови проблеми на клуба. Клубът е изчистен, няма задължения и оттук нататък ще почнем да градим отбор, който в тези две години да бъде достатъчно на всички фронтове, в които ЦСКА е свикнал да участва – както шампионата, така и купата и евротурнирите.

"Навсякъде съм успявал това нещо да го постигна, надявам се тук да го постигна. В лицето на собственика и на оперативния човек Дани Ганчев. Имам нужната подкрепа, даден ми е пълен картбланш, така че в това отношение съм напълно спокоен", каза Екзекутора на Ливърпул относно това, дали би имало вмешателства в работата му.

Младенов коментира и предстоящия мач срещу Лиепая: "Трябва да направим всичко възможно с това, което имаме като потанциал. В тази обстановка и в този момент не можем да правим резки промени, защото има много остъстващи. С тези, които имаме здрави, ще се опитаме да бъдем отбор с ясна идея на терена".

"Гледах го този мач, гледах и първия мач от шампионата. Познаваме противиника, знаем силните и слабите му страни. Това е отбор, който не е за подценяване, трябва да подходим сериозно, за да излезем крайни победители", каза Младенов по повод нулевото равенство в първия мач срещу Лиепая и допълни: "Трябва да сглобим отбор, какъвто трябва да притежава ЦСКА, за да може феновете да бъдат щастливи и с радост да помнят стадиона".

"Не знам кога е била ясна съдбата на Любо Пенев, но всички тези неща се решиха вечерта след мача. В подрбоности няма да изпадаме. Около мен винаги има интриги, когато съм в ЦСКА", коментира той рокадите в червения клуб.  

Относно самия мач срещу литовците, Младенов заяви: "Ще видите, сега не мога да дам яснота около състава, но ще се постараем да дадем най-доброто във всяко едно положение. Ще разчитаме на тези, които са в най-добро състояние. Там ще решаваме за Вальо Антов. Надявам да бъде в по-добро състояние и в последния момент ще решавам за него".

Стойчо Младенов каза няколко думи и за предшественика си на поста старши треньор на ЦСКА – Любослав Пенев: "Не успяхме да се видим с него. Може би следващата седмица ще дойде да си вземе довиждане в отбора и тогава ще имам възможност да говоря с него.

"Особено чужденците са по-чувствителни. Това са неща, които се слячват във футбола. Надявам се оттук нататък такива инциденти да няма, защото има отражение по целия свят. От Бразилия ми звъняха хора и са възмутени. Надявам се това нещо никога, абсолютно никога да не се случва в ЦСКА. Имаме най-добрата публика, но в такива моменти трябва да надделява разумът, а не емоцията", коментира той случилото се от вечерта след първия мач с Лиепая.

"Не искам да избирам нищо. В момента съм концентриран да се опозная със състезателите, необходимо ми е време и затова ще се опитам да го направя в следващите дни. Надявам се от седмица за седмица ща подобряваме във всяко едно отношение ЦСКА", каза треньорът на "червените" относно това дали би предпочел пробив в Европа или шампионска титла на България.

"В ЦСКА, който не е свикнал да работи под напрежение, не е за ЦСКА. Аз съм готов да се справя с това напрежение. Имало е моменти, когато дори аз съм го предизвиквал, за да внеса смут в противника. Това са неща от самата игра", каза Стойчо.

"Нека не говорим за цели. Още не съм встъпил в работа, не познавам футболистите. Надявам се с това ново ръководство да направим добър колектив между чужденци и българи и да няма разлика между тях. В това отношение по най-бързият начин трябва да се справим", допълни новият треньор на ЦСКА.

Водещи

Най-четени