Добро представяне на българите в спускането от суперкомбинацията 11.02 | 16:58

Никола Чонгаров и Георги Георгиев завършиха съответно 28-и и 32-и

От Божидар Азманов

Националите Никола Чонгаров и Георги Георгиев завършиха съответно 28-и и 32-и в спускането, с което днес по обед започна суперкомбинация от Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Шладминг (Австрия).

В скоростната дисциплина по пистата "Планай" Чонгаров финишира за 2:06,15 минути, а Георгиев, който допусна сериозна грешка във финалната част даде резултат от 2:07,15 минути.

Двамата ни алпийци се спуснаха съответно с 24-ти и 25-ти стартов номер и първоначално се наредиха 19-ти и 21-ви, но впоследствие само Чонгаров остана в челната 30-тица.

"Представянето ми в спускането надмина очакванията, които имах. Новите ски, с които карах ми подобриха доста постижението. В слалома ще е трудно, но и двамата с Георги ще караме на максимума на възможностите си", заяви Чонгаров след финала.

Най-добро време в спускането записа австриецът Ромен Бауман - 2:01,38 минути. Двукратният световен шампион в дисциплината Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) е втори с изоставане от 14 стотни. Трети е италианецът Кристоф Инерхофер, на 38 стотни от Бауман.

От стартиралите 53-а алпийци до финала стигнаха 40, сред които и двамата българи.

Началото на слалома е от 19,15 часа българско време и ще се излъчва пряко от БНТ2 и Евроспорт.

Водещи

Най-четени